Pentru o experiență cât mai plăcută în sistemul Adservio vă recomandăm actualizarea browser-ului sau folosirea unui alt browser modern: Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, etc.

De ce să-mi schimb parola?

Categorie: Securitate și preferințe

Computerele au o mulțime de date sensibile și importante, astfel încât păstrarea lor în siguranță este o prioritate majoră. Un sfat de securitate pentru utilizatorii de calculatoare este să își schimbe în mod constant parolele pentru a evita o serie de pericole – inclusiv unele care sunt evidente, cum ar fi ceea ce se întâmplă cu parolele pe care le-ai salvat pe computerele pe care nu le mai deții, parole împrumutate unor foști prieteni sau parteneri, etc.

Schimbarea parolei în mod regulat este indicată pentru a-ți păstra contul Adservio în siguranță. Dacă cineva intră în posesia parolei tale, îți poate compromite intimitatea prin accesarea mesageriei personale, prin aflarea notelor tale sau a detaliilor despre identitatea ta.

De asemenea, e bine să eviți să folosești calculatoarele la care au acces și alte persoane. Dacă ai fost totuși nevoit să faci asta, o idee bună ar fi să îți schimbi parolele după ce ai navigat pe computere publice sau site-uri vulnerabile la viruși.

Poate fi tentant să folosești aceeași parolă pentru fiecare cont online pe care îl ai. Cu toate acestea, e indicat să folosești parole unice pentru fiecare cont, astfel încât, chiar dacă cineva a aflat o parolă, nu o va putea folosi pentru toate conturile tale.

Înțelegem că este destul de inconfortabil să îți schimbi parola regulat pentru un singur cont și să îți amintești parola nouă de fiecare dată. O soluție ar fi ca parolei vechi să îi adaugi o literă sau o cifră în plus de fiecare dată când o resetezi. Astfel îți va fi mai ușor să ți-o amintești.

Poate fi dificil să îți dai seama dacă altcineva îți folosește contul. Prin schimbarea constantă a parolei, reduci riscul ca alte persoane să aibă acces frecvent la conturile tale. E important să îți schimbi parola la fiecare câteva luni pentru a fi în siguranță.

Și nu uita să folosești parole puternice, unice peste tot.

Articole:

Nu ai găsit ceea ce căutai?

Contactează relații clienți la numărul de telefon:

0332 10 28 28, pe email la [email protected] sau mergi la pagina de Contact.